Суспільне мовлення

У Львові відзначають День міста: репортаж

Цими вихідними Львову виповнюється 767 років. З цієї нагоди містом їздили прикрашені прапорцями трамваї та тролейбуси, також відбувались різноманітні заходи. Суспільне побувало на урочистостях.

З нагоди відзначення Дня міста, скульптури левів, що розміщені при вході в Ратушу одягли у накидки з принтом пікселя та берети львівських бригад Збройних сил України. Це 80 окрема десантно-штурмова бригада та 24 окрема механізована бригада імені короля Данила.

Скульптура лева біля входу у Ратушу у накидці із піксельним принтом. 6 травня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

Традиційно у цей день на площі Ринок лунала “Мелодія міста”

У Львові відзначають День міста: репортаж

У Львові на площі Ринок до Дня міста виконують “Мелодію міста”. 6 травня 2023 року. Фото: Львівська міська рада

Головний прапор Львова цього року підіймав військовослужбовець 1 окремої бригади спецпризначення Роман Василюк. Захисник родом із Житомирщини. Минулого року отримав поранення в районі Бахмута.

У Львові відзначають День міста: репортаж

Військовослужбовець Роман Василюк на урочистостях до Дня міста у Львові 6 травня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

У Львові Роман лікується у реабілітаційному центрі “Незламні”. Напередодні, 5 травня, йому встановили протез руки.

“Я перед цим ходив з тренувальним, тобто до ваги звикаєш. Для користування він зручний, легкий в управлінні, нема нічого складного”, — каже військовий Роман Василюк.

Зазвичай у День міста в центрі відбувався театральний перформанс, де король символічно передає ключі від брами міста. Цьогоріч від цієї традиції відмовились. Натомість перед Ратушею почергово розмістили прапори підрозділів Збройних сил і правоохоронних структур, які захищають Україну.

У Львові відзначають День міста: репортаж

Прапори підрозділів Збройних сил і правоохоронних структур, які захищають Україну, перед Ратушею у Львові 6 травня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

“З великою повагою до кожного військового, до кожного медика, до кожного волонтера. Сьогодні кожен з штандартів представляє сотні тисяч наших громадян, в тому числі громадян нашого міста, тому ця традиція відповідає сьогоднішньому часу, сьогодні нема нічого більш важливішого, ніж захист нашої держави”, — говорить міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові відзначають День міста: репортаж

Фото: Суспільне Львів

“Це така особлива атмосфера. Можливо, це може зрозуміти тільки львів’янин. В серці, дуже класно зачіпає з середини”, — каже львів’янка Настя Отчич.

У Львові відзначають День міста: репортаж

Урочисті заходи до Дня міста у Львові 6 травня 2023 року. Фото: Суспільне Львів

“Незважаючи на те, що в нас всіх в серці біль і переживання, але так треба відчувати, яка нас велика кількість людей підтримує. Як вони зустріли це свято, як аплодували, як молилися за наших героїв, дуже за них сильно переживаємо і віримо в нашу перемогу. Перемогу добра над злом”, — говорить львів’янка Тетяна Балик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

О 17:00 на Личаківському кладовищі відбудеться спільна молитва за участі родин загиблих Героїв. Молитва розпочнеться о 17:00 год на Полі почесних поховань №86-А та продовжиться на Полях № 67 та № 76.


Джерело: Суспільне мовлення України