Суспільне мовлення

У Львові відкрили Західний регіональний центр з питань поводження з військовополоненими

У Львові запрацював Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Там зможуть отримати допомогу в пошуку зниклих рідні захисників зі Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської та Рівненської областей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У центрі надаватимуть допомогу сім’ям полонених та зниклих безвісти. Керівник Робочої групи Координаційного штабу щодо взаємодії зі ЗМІ та родичами оборонців України Андрій Юсов каже, в таких випадках важливо, щоб рідні зверталися саме до офіційних структур.

“У Західному регіональному центрі надаватимуть всю необхідну інформацію, розробили дорожню карту надання допомоги у пошуку. Закликаємо не звертатися до ворожих ресурсів, тому що будь-яку інформацію ворог може використати як проти наших полонених захисників і захисниць, так і проти їхніх родин. Рідні військовополонених готові на все заради отримання хоч якоїсь інформації про своїх близьких, проте можуть натрапити на шахраїв або на спецслужби ворога, такі випадки є, їх розслідують правоохоронні органи”, – каже Андрій Юсов.

Керівником Західного регіонального центру стала координаторка Офісу підтримки родин військовослужбовців Анна Кузюта. До роботи центру залучили представників СБУ, прокуратури, поліції, військкоматів та Сил оборони.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, усі консультанти центру у Львові також мають досвід роботи в Офісі підтримки. Там родичам військових надавали юридичну, соціальну та іншу підтримку. Втім, не могли допомогти у пошуку зниклих безвісти та військовополонених, адже не мали доступу до баз даних.

“Відтепер рідні наших оборонців можуть отримати допомогу у пошуку рідних, не їдучи для цього у столицю. У Центрі працюють юристи, психологи та консультанти, які також надаватимуть допомогу сім’ям тих, хто загинув”, – каже Максим Козицький.

Західний регіональний центр з питань поводження з військовополоненими розташований на вулиці Коперника, 17. Центр має гарячу лінію. Для запису на прийом можна телефонувати з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00. Для консультації по телефону — з 10:00 до 16:00.

Читайте також

У Львові запрацює регіональний центр з питань поводження з військовополоненими

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові запрацював центр підтримки військових та їхніх сімей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин