Суспільне мовлення

У Львові відкрили виставку постерів до культових українських фільмів

У Муніципальному мистецькому центрі Львова, що на вулиці Стефаника, 11 відкрили виставку постерів до культових українських фільмів. Проєкт має назву “Ре/Візія”.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Постери створювали сучасні українські митці та мисткині, дизайнерки та дизайнери, шрифтарі та шрифтарки. У експозиції — 21 постер.

Усі плакати пов’язані спільним задумом і протягують нитку тяглості від 20-х років ХХ сторіччя до 2020-х років. Фільми обирали на основі рейтингу “100 найкращих фільмів в історії українського кіно” від Довженко-Центру.

Виставка постерів до українського кіно “Ре/Візія”. Фото: Львівська міська рада

Поштовхом до створення проєкту стало повномасштабне вторгнення.

“Війна підштовхнула нас до прискіпливої ревізії культурного спадку. В цьому контексті особливий інтерес представляє українське кіно, як мистецтво ключове для творення і відображення національної ідентичності, як своєрідний вияв суспільної пам’яті. Саме пошук нової оптики для вивчення та популяризації української кіноспадщини привів до створення цього проєкту”, — розповідають ініціатори проєкту “Ре/Візія”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Організували виставку Фестиваль сучасної культури ПОРУЧ та онлайн-музей шрифтової спадщини Одеси “Літери в місті”. Вона триватиме до 10 жовтня. Щодня з 10:00 до 21:00.


Джерело: Суспільне мовлення України