Суспільне мовлення

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика. Оновлена вулиця стала ширшою. Там замінили усі комунікації, облаштували велодоріжки, нові хідники та місця для паркування. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Протяжність вулиці майже кілометр. Загальна вартість робіт 74,8 млн грн. Ремонтували її частинами і відкривали поетапно для руху транспорту.

“На вул. П. Орлика встановили 53 опори освітлення, залишається поставити ще 7, і у п’ятницю (18 листопада, — ред) підключаємо все освітлення. Залишається також дозавершити роботи з озеленення. На вулиці висаджено 46 кленів, ще досаджуємо кущі й засіємо траву на газонах”, — повідомив директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика. Фото: Романа Балука

Також зараз облаштовують додатково парковку біля дитячої лікарні, хідники для маломобільних груп населення і доріжки, по яких можна буде піднятися до лікарні. Вздовж вулиці облаштовано 98 паркомісць, і ще 62 паркомісця буде біля дитячої лікарні на цій новій парковці.

Ремонт вул. П. Орлика — від вул. Миколайчука до вул. Мазепи — розпочався у липні 2020 року. Проєкт передбачав розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку.

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика

У Львові відкрили після ремонту вулицю Пилипа Орлика. Фото: Романа Балука

Також передбачені облаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів); облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту; реконструкція водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім цього, на відрізку дороги мали знести аварійні дерева.

Що відомо

  • Ремонтувати вулицю Пилипа Орлика у Львові розпочали в липні 2020 року.
  • Від початку повномасштабного вторгнення РФ роботи призупинили. Про завершення ремонту цієї дороги просили медики Лікарні швидкої допомоги, що розташована неподалік.
  • 12 листопада перекрили рух вулицею через ремонт ділянки дороги у напрямку до вулиці Гетьмана Мазепи.
  • Об’їзд дороги відбувався відповідно до затвердженої схеми організації дорожнього руху. Відновити проїзд відремонтованою вулицею планували до кінця 2022 року.


Джерело: Суспільне мовлення України