Суспільне мовлення

У Львові відкрили перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій

У Львівському обласному перинатальному центрі відкрили перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій. У центрі людям, які планують стати батьками, надаватимуть весь цикл допомоги: від планування вагітності до пологів та супроводу дітей педіатром. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Кріоконсервація дає можливість зберігати яйцеклітини, сперму та ембріони для подальшого використання в програмах лікування безпліддя. Заморожений матеріал може залишатися неушкодженим роками. Найбільш ефективним та безпечним методом кріоконсервації ембріонів та статевих клітин вважається надшвидке заморожування — вітрифікація.

“На моє глибоке переконання, відділення репродуктивних технологій у перинатальних центрах мають бути нормою, а не винятком. Кожна сім’я, яка планує вагітність, має реалізувати цю мрію з високим відсотком імовірності. Допомагати подружнім парам долати проблеми безпліддя має сприйматися як важливе завдання для всього суспільства — як високе покликання і з боку медиків, і з боку батьків”, — каже гендиректорка перинатального центру Марія Малачинська.

Фото опублікував: Максим Козицький

За словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, у центрі безкоштовно забезпечать кріоконсервацію та зберігання сперми і яйцеклітин захисників та захисниць.

“Плануємо напрацювати обласну програму, яка буде частково компенсувати послуги у відділенні ДРТ для певних категорій населення, зокрема для наших воїнів”, — каже Максим Козицький.

У Львові відкрили перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій

Фото опублікував: Максим Козицький

На відкриття відділення з обласного бюджету виділили понад 12,8 мільйонів гривень та власні гроші медичної установи — майже 5,6 мільйонів гривень.

Читайте також

Була повітряна тривога: у Львові жінка народила в укритті пологового

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині зменшилась народжуваність: як працюють пологові в умовах воєнного стану


Джерело: Суспільне мовлення України