Суспільне мовлення

У Львові відкрили меморіальну дошку полеглому військовому Тарасові Березюку

У Львові відкрили меморіальну дошку на честь полеглого військового Тараса Березюка. 34-річний захисник з позивним “Сихівський” загинув 24 серпня 2022 року в бою з військами РФ.

Пам’ятний знак загиблому воїну Тарасу Березюку відкрили його мама та брат .

Мама та брат Тараса Березюка відкривають меморіальну дошку. Суспільне Львів

“Мені здається, що за життя він нікого не образив, не сказав нікому поганого слова, завжди намагався допомогти кожному. Я просто здивувалась, він коли загинув, то дуже багато друзів, багато людей прийшло. Думаю, простий Тарас, а скільки до нього прийшло людей”, — каже мама військового Марія Березюк.

Мама захисника Марія Березюк

Мама захисника Марія Березюк. Суспільне Львів

Меморіальну дошку встановили на фасаді школи, де колись навчався захисник України.

“Я б хотів закцентувати увагу на тому, що це не є просто банальна таблиця пам’яті про того чи іншого героя. Кожен, хто сьогодні був присутній тут, кожен, хто буде вступати сьогодні чи завтра в стіни цієї школи, повинен пам’ятати ціну, яку віддає Україна за нашу свідомість та незалежність”, — каже двоюрідний брат Тараса Орест Гриновець.

Двоюрідний брат Орест Гриновець

Двоюрідний брат Орест Гриновець. Суспільне Львів

Тарас Березюк народився на Львівщині. Закінчив історичний факультет Львівського університету імені Івана Франка. Згодом працював викладачем історії та соціології.

“В них була така весела компанія, він вмів дуже товаришувати, дружбу він проніс протягом життя. Він був начитаний, освічений і цікавився історією більше, ніж викладали у школі”, — каже класна керівниця захисника Оксана Супрович.

Тарас Березюк брав участь у Революції Гідності. У 2014 пішов на війну. У складі артилерійського з’єднання виконував бойові завдання в зоні АТО. З початком повномасштабної війни Тарас приєднався до 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила та знову вирушив захищати Україну.

“Знаєте, мені Бог не дав брата, в мене є сестра, але, якщо б у мене був брат, то я б хотів, щоб він був таким як Тарас. Він був дуже позитивним, зустрічав його і одразу настрій покращувався”, — каже друг військового Андрій Карбовник.

Тарас Березюк загинув на День незалежності, захищаючи країну. Його поховали на Личаківському кладовищі.

Меморіальна таблиця на честь Тараса Березюка

Меморіальна таблиця на честь Тараса Березюка. Суспільне Львів

Читайте також

У Стрийському парку Львова облаштують громадський простір в пам’ять про захисника Артемія Димида

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощаються з захисником України Павлом Петрущаком


Джерело: Суспільне мовлення України