Суспільне мовлення

У Львові відкрили для проїзду частину вулиці Шевченка: коли завершать ремонт

У Львові відкрили для руху транспорту ділянку на вулиці Шевченка — від вулиці Яцкова до Бортнянського. Поки що проїзд можливий лише правою смугою. Ліву — відкриють через два тижні. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк каже, це дозволить зменшити навантаження на вулиці Єрошенка і покращити доїзд мешканцям вулиці Бортнянського до вулиці Юнаківа.

“Відповідно до тимчасової схеми організації дорожнього руху від вулиці Яцкова до вулиці Бортнянського відкрили для проїзду одну смугу – праву сторону. Через два тижні плануємо відкрити ліву сторону. Зараз там завершуємо роботи з облаштування заїзду на вулицю Скляну. Відтак через два тижні від вулиці Бортнянського до квазікільця всі заїзди з вулиці Шевченка на бічні будуть відкриті для проїзду”, — каже Микола Власюк.

На ділянці вулиці замінили інженерні мережі, постелили нижній шар асфальтобетонного покриття, замостили тротуари та трамвайну колію. А також засипали зелені зони чорновим шаром ґрунту та встановили тимчасові дорожні знаки. Коли погода покращиться, майстри постелять середній та верхній шари асфальтобетонного покриття, заасфальтують велодоріжки, висадять дерева та нанесуть дорожню розмітку.

На вулиці Шевченка залишиться відремонтувати ще один відрізок протяжністю 120 м —від вулиці Бортнянського до вулиці Ярослава Мудрого.

“Компанія “Онур” активно працює. Вони облаштовують колектор, водопровідну мережу та проводитимуть переключення мереж. Проклали вже приблизно 66 м колектора. Після заміни всіх комунікацій будуть проводитися роботи з облаштовування дорожнього покриття. Та це все виконуватимуть за наявності відповідних погодних умов”, — каже заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Завершити ремонт вулиці Шевченка планують у травні цього року.

Читайте також

Дороги у Львові: які ремонтували у 2022 році та що планують у наступному

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Реконструкція вулиці Шевченка у Львові: на одній з ділянок монтують трамвайну колію


Джерело: Суспільне мовлення України