Суспільне мовлення

У Львові виділили 100 мільйонів на ліквідацію наслідків ракетної атаки по місту

100 мільйонів гривень виділили на ліквідацію наслідків нічного ракетного обстрілу Львова. Також 10 млн грн буде виділено на ваучерну підтримку бізнесу. Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії міськради.

На сесії депутати підтримали правки до ухвали “Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік”, якими передбачено передати 100 млн грн у резервний фонд бюджету на ліквідацію наслідків нічного обстрілу міста.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко пояснив, як розподілять 100 мільйонів гривень:

  • 60 мільйонів виділити районним адміністраціям і відділам житлово-комунального господарства;
  • 4,5 мільйонів виділити на заклади освіти;
  • 500 тисяч на заклади охорони здоров’я;
  • 10 мільйонів на заклади-суб’єкти підприємницької діяльності для ліквідації наслідків нічного обстрілу;
  • також гроші виділять на пошкоджені “режимні об’єкти”.

Що відомо про ракетний обстріл Львова 6 липня

Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.

Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет – у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Внаслідок ракетного удару, попередньо загинули 5 людини. За уточненими даними, 40 людей отримали травми.


Джерело: Суспільне мовлення України