Суспільне мовлення

У Львові відбудують знищену ракетним ударом СТО

У Львові відбудують СТО, у яку 18 квітня 2022 року влучила російська ракета. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 2 листопада. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Комплекс станції технічного обслуговування з автомийкою розташований на вулиці Шевченка.

“Це дуже важливе та знакове рішення. Ми дякуємо компанії, яка після важкої атаки та втрати працівників відновлює свою діяльність. Ми також плануємо підтримувати фінансовими ваучерами це виробництво. На жаль, це велика втрата, яку зазнали наші львів’яни та українці”, — каже переший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Так виглядала СТО після ракетного удару 18 квітня 2022 року. Суспільне Львів

Виконком Львівської міськради погодив містобудівні умови і обмеження на реконструкцію СТО, її власнику — Роману Стельмащуку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Вся територія пошкоджена – близько 40 автомобілів, будівлі, все пошкоджено. Від ударної хвилі все повилітало – двері, вікна, лобові вікна в автомобілях, фари, охоронна будка. Це був цивільний об’єкт, не воєнний, не стратегічний. Російські агресори просто нищать нашу інфраструктуру, вбивають людей і хочуть знищити українську націю”, — розповів у коментарі Суспільному 18 квітня Роман Стельмащук.

Що відомо

  • Вранці, 18 квітня, у Львові пролунало кілька вибухів. Повітряну тривогу у місті оголосили о 07:44. Близько 08:30 у Львові пролунали вибухи..
  • Відбулося чотири ракетних удари по Львову. Три – по об‘єктах військової інфраструктури. Один – по шиномонтажу. Усі об’єкти зазнали суттєвих ушкоджень.
  • Попередні дані вказують, що ракети запустили з літаків зі сторони Каспійського напрямку – повідомив начальник ОВА Максим Козицький.
  • Внаслідок ракетних ударів 7 людей загинули, 11 — отримали травми. Серед них — 3-річний Мирон, який разом з мамою евакуювався з Харкова до Львова.


Джерело: Суспільне мовлення України