Суспільне мовлення

У Львові відбудеться музичний фестиваль “Jazz Bez”

З 2 по 6 грудня у Львові проходитиме Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики “Jazz Bez”. У ці дні відбудуться виступи музикантів з України, Бельгії, Польщі та Аргентини, а також лекції та музичні майстер-класи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Фестиваль “Jazz Bez” був заснований у 2001 році. За словами організаторів, з того часу мистецька подія проходила щороку, навіть в часи революцій та пандемії. Тому цьогоріч від “Jazz Bez” вирішили не відмовлятись.

“За понад два десятиліття існування “Jazz Bez” ніколи не зупинявся – був сценою для міжнародної підтримки і голосом нової музики Помаранчевої революції та Революції Гідності, місцем важливих зустрічей і народженням нових ідей у 2000 році, 2010, 2020… Ми переконані, що сила культури, велика сила мистецтва – надважлива і у важкі часи війни. Попри труднощі, заради перемоги – ми згуртовуємось і творимо, бо віримо у наше прекрасне майбутнє”, – каже арт-директорка фестивалю Марта Більська.

Під час фестивалю можна буде відвідати лекції та музичні майстер-класи. А також послухати етно-джаз у виконанні квартету Усеіна Бекірова, завітати на вечір актуальної польської імпровізаційної музики із “Jazz Forum Talents”. Крім того, у планах — сольна програма бельгійського піаніста Івана Падуарта, батл трубачів із гостем з Аргентини Себастьяном Грещуком, а також концерт “Джаз Релокація”, який відбудеться просто неба.

Окрім Львова, фестиваль відбудеться у польському Перемишлі, а також Рівному, Дрогобичі та Умані.

Читайте також

Маріупольці презентували у Львові модерн-виставу про життя під час війни

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мистецтво підтримує у складні часи. Інтерв’ю з координаторкою “Docudays UA” у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України