Суспільне мовлення

У Львові в Стрийському парку встановили екоготель для комах

У Стрийському парку встановили екоготель для комах. Там зможуть жити золотоочки, щипавки, бджоли, сонечка та жуки. Про це повідомили на Facebook-сторінці парку.

Наразі у парку встановили перші два будиночки. Їх виготовили працівники парку з підручних матеріалів. Всередину помістили гілочки сосни, суху траву, гілочки та інші елементи, які приваблюють різних комах.

“Солома або дерево приваблює золотоочок, чиї личинки живляться багатьма шкідниками: попелицею, борошнистою росою, білокрилкою, яйцями кліщів. Бамбукові палички дають притулок для одиноких бджіл, які запилюють перші квіти. Перевернуті горщики, наповнені сіном, привертають увагу щипавок. Просвердлені колоди стануть притулком для багатьох корисних запилювачів, серед яких теж бджоли. Трубчасті стебла, типу терену чи бузини, забезпечують житлом дзюрчалок і перетинчастокрилих. Невеличкі комірки закриті одна від одної привертають сонечка, які прилітають, щоб перезимувати. Каміння, галька дуже сподобається жукам-турунам”, — йдеться у повідомленні.

Діти заповнили готель для комах екологічними матеріалами. Facebook/Стрийський парк

За даними департаменту містобудування, у цих будинках є кілька окремих “кімнат” для різних видів комах. Там житимуть ентомофаги – комахи, які допомагатимуть боротися зі шкідниками, та запилювачі, завдяки яким вдасться збільшити біорізноманіття в парку. А також самотні бджоли. Ці комахи не утворюють зграї, живуть на самоті та не жалять.

“Такі готелі є екологічним методом боротьби зі шкідниками. В міських реаліях часто зникають певні види комах з різних причин, що у свою чергу зменшує кількість видів зелені. Готелі допоможуть збалансувати асортимент рослин і поселять корисних комашок, які допоможуть і в боротьбі зі шкідниками” — каже директорка парку Олена Мазурик.

У Стрийському парку зазначають, вже помітили перших мешканців.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У рекреаційній зоні поблизу Львова під час толоки прибрали стихійні сміттєзвалища


Джерело: Суспільне мовлення України