Суспільне мовлення

У Львові у реабілітаційному центрі встановили перший біонічний протез руки

У Львові, у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова, встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний військовий Михайло Юрчук, який втратив руку та ногу навесні у боях під Ізюмом. Зараз він знову може рухати пальцями. Про це повідомили у Першому ТМО Львова

Як повідомили у медоб’єднанні, зазвичай тим людям, які втратили руку, встановлюють гаки або косметичні протези. Перші — для роботи, а другі — щоб не привертати уваги. Проте сучасним рішенням є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.

Біонічний протез встановлюють військовому Михайлові Юрчуку. Перше ТМО Львова

“Встановлення першого біонічного протезу — це ще один важливий крок до порятунку українців в Україні. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість. Українські лікарі у наших українських лікарнях відновлять кожного українця, який постраждав від війни. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі “Незламні”, і ми до неї йдемо”, — каже Олег Самчук.

Біонічний протез

Біонічний протез. Перше ТМО Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для того, щоб допомогти українцям, які втратили руки чи ноги внаслідок війни, Національний реабілітаційний центр разом із благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт “Протези для незламних”. В межах проєкту планують зібрати 100 мільйонів гривень. Цього достатньо, аби закупити та встановити протези 50 людям. Долучитися до справи можна, перейшовши за посиланням.

У Львові людям, які втратили кінцівки, встановлюватимуть сучасні біонічні протези


Джерело: Суспільне мовлення України