Суспільне мовлення

У Львові у разі тривалої відсутності тепло- та електропостачання діти навчатимуться дистанційно

Через масований обстріл України 15 листопада у школах та дитсадках Львова періодично відсутнє електропостачання. Це спричиняє низку проблем. Зокрема, відсутність опалення. Про це повідомив начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

За словами Андрія Закалюка, деякі школи періодично залишаються без опалення.

“У деяких школах могло по декілька годин не бути світла, у деяких садочках могло бути складно організувати трьохразове харчування, тому що плити є на електриці, а коли немає довго світла це зробити складно”, — каже Андрій Закалюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій Закалюк повідомив, що у разі тривалої відсутності тепло- та електропостачання дітей переведуть на дистанційне навчання.

Що відомо

  • Під час ракетного обстрілу 15 листопада російські ракети влучили у три об’єкти критичної інфраструктури на Львівщині. Два з них вже раніше піддавалися ракетним ударам. Об‘єкти зазнали критичних ушкоджень. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Під час атаки на Львівщину загалом прилетіло понад 10 ракет.
  • Внаслідок ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі близько 700 тисяч абонентів Львівщини були без електропостачання. Одна людина отримала поранення і у важкому стані була госпіталізована. Чоловіка прооперували, його стан стабільний.
  • Ввечері, 15 листопада, у Львові після ракетних ударів без електроенергії залишалося 80% міста. Станом на 21:00 лише половина мешканців мала воду, а централізоване опалення було відсутнє. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що станом на 13:00 16 листопада у місті є вода, опалення та більшість мешканців отримує електроенергію.
  • 17 листопада у “Львівобленерго” повідомили, що на Львівщині застосовують екстрені відключення електроенергії
  • 19 листопада начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на Львівщині застосовуватимуть планові відключення світла.


Джерело: Суспільне мовлення України