Суспільне мовлення

У Львові у квітні відкриють корпус реабілітації центру “Незламні”

У квітні 2023 року у Львові відкриють корпус центру “Незламні”. Це семиповерхова будівля з квартирами та імітованим магазином, аби пацієнти мали можливість максимально підготуватися до нових умов життя. Щороку там зможуть отримувати допомогу 10 тисяч людей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Майбутній корпус реабілітації буде з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру “Незламні”. У ньому встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Зараз там будують бассейн для реабілітації у воді та створюють реабілітаційні зали зі стелевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. 

“Наше завдання — допомогти пацієнту реалізувати його цілі. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Мінімальне завдання реабілітаційної команди — дати пацієнту всі необхідні інструменти, аби він міг повернутися до побуту і бути в ньому максимально самостійним”, — каже генеральний директор Першого медоб’єднання Олег Самчук.

Візуалізація майбутнього корпусу центру “Незламні”. Львівська міська рада

У планах також обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею. Ерготерапевти допомагатимуть пацієнтам пристосовуватись до життя. У імітованому магазині пацієнти зможуть тренуватися робити покупки.

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть разом з психологами та психотерапевтами. Для пацієнтів стаціонару передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар та амбулаторна допомога.

Першими партнерами проєкту стали Червоний Хрест, Польща, місто-партнер Львова Фрайбург. Частину реабілітаційного обладнання вже надали Німеччина та Швейцарія.

Читайте також

“Незламні”. У Львові презентували проєкт національного реабілітаційного центру

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ракета впала у двір: у Львові у центрі “Незламні” завершили лікування братів із Бахмута


Джерело: Суспільне мовлення України