Суспільне мовлення

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують Urban Camp для переселенців

У приміщенні колишнього Будинку культури у залізничному районі Льова облаштують Urban Camp. Там буде прихисток для сімей з дітьми, які втратили житло через війну та івент-простір для проведення заходів за участі переселенців й львів’ян.

У серпні волонтери прибирали цю будівлю. Толока тривала три дні, звідти виносили старі меблі та сміття.

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують Urban Camp для переселенців. Суспільне Львів

На першому поверсі планують облаштувати приміщення для різноманітного дозвілля. Там будуть обідня зона, санвузли, офіс для команди, що адмініструватиме будівлю, та дитяча зона.

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують урбан-кемп для переселенців

Катерина Андрєєва. Суспільне Львів

У будівлю планують заселити близько сотні переселенців.Там також планує поселитись Катерина з Харкова. Вона евакуювалась до Львова з двома дітьми. Зараз вони живуть у приміщенні тенісної школи.

“Дуже хотілося б окрему кімнату. Скучаємо за своїм житлом, але зараз не маємо змоги повернутися і, на жаль, повертатися вже нікуди. То важливо для мене, як для матері, щоб діти були у безпеці, щоб було місце, де можна було готувати, щоб було місце, де можна відпочивати”, — каже переселенка з Харкова Катерина Андрєєва.

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують урбан-кемп для переселенців

Дар’я Журавльова. Суспільне Львів

На другому поверсі облаштують житлові приміщення. Тестовий модуль оглянула Дар’я Журавльова з Харкова. Вона з донькою мешкає в урбан-кемпі неподалік вокзалу.

“Тут буде два ліжка і можна поставити тумбу. Ось навіть це напевно для шафи виділено, тут місце для столика, щоб можна було займатися. Буде зручно, я думаю”, — каже переселенка Дар’я Журавльова.

Приміщення є на балансі молодіжних просторів ТВОРИ. Вони від початку повномасштабної війни допомагали із поселенням людям, які евакуювались із тимчасово окупованих територій або через бойові дії.

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують урбан-кемп для переселенців

У Львові у колишньому Будинку культури облаштують урбан-кемп для переселенців. Суспільне Львів

“Urban Camp – це тимчасова історія, до завершення воєнного стану. Після ми плануємо тут вже робити молодіжний центр. Якщо говорити про залучення грошей, то тут звісно є вклад Львівської міської ради, міжнародних організацій і донорів, різних організацій, наших колег з Данії, партнерів, які розвивають урбан-культуру у Європі і зараз допомагають нам”, — каже керівник молодіжних просторів ТВОРИ Олег Малець.

За планом вже до кінця року у цьому приміщенні зможуть поселитись мешканці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

URBAN CAMPS – це безкоштовні простори тимчасового житла у різних містах України для вимушено евакуйованих українців. Кемпи базуються у спортивних дитячих закладах, таборах та у локаціях, які можуть бути переобладнані під тимчасове житло.

Допомога ЗСУ та переселенцям: історії дітей-волонтерів зі Львова


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин