Суспільне мовлення

У Львові у центрі “Джерело” працює проєкт UNICEF для дітей з інвалідністю, які постраждали від війни

Дитячий фонд ООН UNICEF і центр “Джерело” у Львові допомагають сім’ям переселенців, де є діти з труднощами в розвитку. Проєкт передбачає кілька видів допомоги: консультація, фізична реабілітація, підбір реабілітаційного обладнання тощо. Про це Суспільному розповіла кураторка проєкту в Україні Тетяна Міщук.

Катерина Ліпова із сім’єю до Львова переїхала із Мелітопольського району, який зараз тимчасово окупований. У жінки 5-ро дітей і двоє із них отримують підтримку у львівському “Джерелі”. 8-річний син займається, зокрема, у логопеда.

“Це як виграти лотерейний квиток, тому що тут і обстеження, і дуже багато рекомендацій: куди звернутись, до якого лікаря, де обстеження треба зробити. Ми все робимо, що говорять, кожного разу приходимо, займаємось”, — каже переселенка із Запорізької області Катерина Ліпова.

Переселенка з Запорізької області Катерина Ліпова. Суспільне Львів

Із сім’єю Катерини працюють у проєкті “Джерела” із UNICEF. За ним безкоштовно надають допомогу сім’ям із дітьми, які мають труднощі розвитку і яким довелось втекти від воєнних дій. Це можуть бути консультації, певні заняття чи допомога у підборі необхідного реабілітаційного обладнання, візків.

“Припустимо, звернулася сім’я: вона приходить на першу зустріч і ми вивчаємо потреби, які є. Батьки озвучують, що би вони хотіли, що потребують. Тоді вже скеровуємо до фахівців. І “ведемо” цю сім’ю”, — каже координаторка проєкту на Львівщині Ольга Майкут.

У Львові у центрі "Джерело" працює проєкт UNICEF для дітей з інвалідністю, які постраждали від війни

8-річний син Катерини Ліпової на заняття із логопедом. Суспільне Львів

Від червня на Львівщині проконсультували у межах проєкту понад 800 сімей, а надали певні види послуг майже двом сотням родин.

“Як і будь-яка людина, яка втікає від війни, яка шукає допомоги, шукає де жити, то ті сім’ї ще змушені шукати якихось додаткових опцій для своїх діток, які мають труднощі в розвитку. Для когось окрім того пошуку житла ще треба подумати де посадити дитину, в яке обладнання, як спілкуватися із цією дитиною, якщо є якісь труднощі психологічного розвитку”, — каже кураторка проєкту в Україні Тетяна Міщук.

Такий проєкт від UNICEF загалом діє у 7 областях України. Окрім Львова спеціальну допомогу надають у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій областях.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині встановили протези двом жінкам з Луганської області


Джерело: Суспільне мовлення України