Суспільне мовлення

У Львові триває Міжнародний форум реабілітації: що відомо

Сьогодні, 12 квітня, у Львівському реабілітаційному центру “Незламні” триває другий день Міжнародного форуму реабілітації. Учасниками заходу є медики, експерти, представники міжнародних організацій та фондів. Під час дискусій та панелей вони діляться практиками та обговорюють рішення щодо лікування, протезування та реабілітації людей, які отримали травми внаслідок війни. Захід відвідали кореспонденти Суспільного.

За словами міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної, станом на 24 лютого 2022 року в Україні статус ветеранів мали півмільйона людей. Майже 80% з них зараз знову стали на захист України.

“Ми розробили формули захисників і захисниць. Коли він на фронті або вона, це є воїн безпосередньо, військовослужбовець. А коли він повертається до себе, до суспільства, він має стати воїном відновлення. Ми маємо надати йому все, щоб став таким, і потім, розуміючи, що загроза з боку Росії нікуди не подінеться, ми маємо зробити людей готовими знову стати на захист країни”, — каже Юлія Лапутіна.

Радниця міністра соціальної політики Олена Кульчицька каже, необхідно, щоб після реабілітації, люди мали змогу повернутися до активного соціального життя:

“Ми, підтримуючи цей проєкт, хочемо посилити спроможність медичної складової залученням спеціальних працівників до роботи в мультидисциплінарних реабілітаційних командах. Для того, щоби особу після одужання, після реабілітації, громада і надавачі соціальних послуг підхопили і продовжили цей процес аж до максимального можливого функціонування, для того щоб людина повернулася до активного життя”.

Міжнародний форум реабілітації триватиме до 13 квітня.

Читайте також

“Треба жити далі”: історія українського воїна Михайла Юрчука, якому встановили біонічний протез

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрили корпус реабілітаційного центру “Незламні”


Джерело: Суспільне мовлення України