Суспільне мовлення

У Львові тестують перший тролейбус “Електрон” з автономним ходом

Сьогодні, 16 лютого, у місті тестують перший львівський тролейбус “Електрон” з автономним ходом. Тролейбус випробовують у різні пори року, щоб проаналізувати, як він працюватиме при різній температурі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами керівника “Львівелектротрансу” Володимира Коваліва, тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і складними умовами експлуатації.

“Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія “Електрон”. На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах”, — каже Володимир Ковалів.

У комунальному підприємстві кажуть, завдяки таким тролейбусам у місті можна буде розвивати наявні тролейбусні маршрути без прокладання тролейбусних ліній.

“Виробник доукомплектував системою автономного живлення існуючий тролейбус. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для “відновлення сил” потребуватиме лише 3-годинної підзарядки”, — йдеться у повідомленні.

Після випробувань тролейбус працюватиме на одному з міських маршрутів.

Читайте також

Досі не запрацював: яка ситуація з е-квитком у Львові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Е-квиток на Львівщині: як працюватиме система у приміському та міжміському транспорті


Джерело: Суспільне мовлення України