Суспільне мовлення

У Львові теплопостачальні об’єкти готові на понад 80% до зими

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк відзвітувала про роботу у цьому році. Зокрема, посадовиця розповіла, що Львів готовий до опалювального сезону на понад 80%.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами Ірини Маруняк, до початку опалювального сезону завершать всі необхідні роботи. Посадовиця розповіла, що протягом 2021-2023 року “Львівтеплоенерго” та “Залізничнетеплоенерго” замінили 21,5 км трубопроводів попередньоізольованими трубами.

“Встановлено теплові насоси в котельнях на вул. Шевченка, 42 та Зеленій, 111. Зараз завершуються роботи з встановлення теплових насосів у котельнях на вул. Золота, 21 та Братуня, 9. У 2023 році планується виконання вказаних робіт також в котельнях на вул. Тарнавського, 114, Медової Печери, 69 та Ожинова, 5. Економія газу в середньому по одній котельні — 100 тис.м3/рік, що при вартості газу 7,6 грн за 1 м3 означатиме економію коштів — 760 тис. грн”, — каже Ірина Маруняк.

Ірина Маруняк каже, що теплопостачальні підприємства готуються до можливої відсутності електроенергії. Від так, теплові об’єкти забезпечили резервним електропостачанням та можливістю переходу на альтернативні види палива. Крім того, придбали 84 генератори для котелень та ЦТП, а ще 22 — отримали у якості гуманітарної допомоги. Та ще 19 генераторів планує закупити місто.

“Закуплено 24 твердопаливні котли, з яких 12 встановлені в закладах охорони здоров’я та установах освіти. Переведено 7 існуючих котлів НІІСТУ на спалювання твердого палива”, — повідомила Ірина Маруняк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Ірина Маруняк розповіла, що всі об’єкти ЛМКП “Львівводоканал” забезпечили джерелами резервного живлення, це дасть можливість на 100% забезпечити водопостачання у будинках Львова до нижніх поверхів. Також у місті відновили 13 механічних свердловин.


Джерело: Суспільне мовлення України