Суспільне мовлення

У Львові та області 20 лютого день замірів споживання електроенергії

У Львові та області сьогодні, 20 лютого, замірятимуть обсяги споживання електроенергії. Графіки погодинних відключень на застосовуватимуть. Про це повідомили на Facebook-сторінці “Львівобленерго”.

Відключення електроенергії на Львівщині 20 лютого можливе у випадку аварійної ситуації. НЕК “Укренерго”, аби виміряти споживання потужності не встановлювало лімітів на електроенергію.

Дослідження називається “режимний вимір”. Воно дозволить визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми.

“Вимірювання дадуть можливість НЕК “Укренерго” враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання”, — йдеться у повідомленні.

Результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять НЕК “Укренерго” скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.

У “Львівобленерго” кажуть, що такі виміри проводили кожного року влітку та взимку — зазвичай, у грудні та червні (коли найдовша та найкоротша ніч).

“Цієї зими провести заміри в грудні не було можливості, зважаючи на постійні обстріли та дефіцит потужності”, — кажуть у “Львівобленерго”

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чому попри відключення світла не зменшились рахунки — пояснення “Львівобленерго”


Джерело: Суспільне мовлення України