Суспільне мовлення

У Львові створили петицію про передачу Свято-Георгіївського храму УПЦ МП громаді міста

У Львові зареєстрували петицію про передачу Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ, що на вулиці Тараса Бобанича “Хаммера”, у власність громади міста. Під час перевірки храмів СБУ знайшла на території Львівської єпархії УПЦ МП антиукраїнську літературу та документи щодо сприяння мобілізації в РФ. Про петицію Суспільному розповів автор Андрій Маринюк.

Андрій Маринюк каже, у Львові не місце осередку “русского мира”.

“Вулицю Короленка перейменували, має хорошу правильну проукраїнську назву. Поруч розташований Будинок воїна. Ну, напевно, якось не гоже, щоб в такому місці був фактично головний осередок “руського міру” на території Львова. Тому що в них посольство, консульство не існує. Це в них фактично головне представництво”, — каже автор петиції Андрій Маринюк.

Автор петиції Андрій Маринюк. Суспільне Львів

Прихожанка храму Ангеліна Патинка виступає проти такої ідеї.

“Це була православна церква, вона і має залишатись православною церквою. Росія на нас напала. Так це політика, вони роблять шкоду нашому народу, але це церква, це вже друге як на мене. Віра і політика це не є добре”, — каже Ангеліна Патинка.

Прихожанка Ангеліна Патинка

Прихожанка Ангеліна Патинка. Суспільне Львів

Суспільне звернулось до канцелярії храму, щоб отримати коментарі настоятеля щодо можливої передачі собору на баланс міста. Кореспондентів попросили почекати на вулиці, а згодом закрили храм.

Свято-Георгіївський храм УПЦ МП

Свято-Георгіївський храм УПЦ МП. Суспільне Львів

Представники обласної ради звернулись до прокуратури, щоб розпочати процес передачі собору.

“Звернувся до правоохоронних органів, зокрема до обласної прокуратури, до місцевої влади, до депутатів, до Андрія Івановича Садового про те, щоб будівлю передали до будівлі військового капеланства. Є пропозиція, щоб поруч з Будинком воїна був заклад військового капеланства”, — каже заступник голови обласної ради Юрій Холод.

У прокуратурі повідомили, що звернення зареєстрували і планують розглянути.

Читайте також

СБУ проводить перевірки на п’яти об’єктах УПЦ МП у Львівській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

СБУ завершила перевірку храмів УПЦ МП на Львівщині: які результати


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин