Суспільне мовлення

У Львові стартував Конгрес Культури UKRAINE! UNMUTED

У четвер, 7 вересня, у Львові стартував Конгрес Культури. Тема Конгресу UKRAINE! UNMUTED або Україна бере голос.

Про це повідомили на сайтах Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації.

“Це буде зустріч, де ми разом спробуємо означити нові реалії та виклики, що постали перед нашим суспільством і сферою культури, перед Україною та світом після 24 лютого 2022 року. Все ще будучи всередині війни, ми прагнемо намацати, відшукати, винайти потрібні слова та спосіб оповісти про те, що з нами сталося і що відбувається зараз”, — повідомили організатори.

Конгрес Культури триватиме три дні, з 7 до 9 вересня включно, кожен із яких має свій тематичний фокус: “Мова війни” (7 вересня), “Міграція” (8 вересня), “Пробудження голосу” (9 вересня). Детальніше — у програмі Конгресу.

Конгрес UKRAINE! UNMUTED організовують Інститут стратегії культури та ГО “Вірменська — тридцять п’ять” за підтримки за підтримки Львівської міської ради, ЗМІН Фундація, Міжнародний фонд “Відродження”, Український культурний фонд, та Львівська політехніка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Конгрес Культури у Львові — сталий майданчик для фахового критичного огляду культурного процесу. Щоразу Конгрес збирає близько 300 представників сфери культури з України та з-за кордону. Перший Конгрес — “Перехід 1989” — у 2019 році мав на меті відрефлексувати досвід 30 років від падіння Берлінського муру. Другий — “Сцена майбутнього” — відбувся у 2021 році. “Стартовим” в історії події вважається Конгрес культури Східного партнерства “Місія культури в часи криз” (2015).


Джерело: Суспільне мовлення України