Суспільне мовлення

У Львові стартував чемпіонат України із швидкісного складання кубика Рубіка

У Львові розпочався чемпіонат “Ukrainian Nationals 2023” із швидкісного складання кубика Рубіка та головоломок. Учасники змагатимуться у 16 дисциплінах. Результати будуть вносити у всесвітню турнірну таблицю. Також чемпіонат має і благодійну мету – частину виручених під час змагань грошей передадуть у центр реабілітації та протезування “Superhumans”.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

19-річний Владислав Денюк з Вінниці став першим, хто встановив національний рекорд в одному із видів швидкубінгу. Сам так називається процес складання. Владислав покращив попередній рекорд України на 35 сотих секунди.

“Одна хвилина, 35 секунд та 68 сотих. Це середній час із трьох спроб. Це кубик 6 на 6. Чесно кажучи, я не очікував встановити цей рекорд, тому що я не тренувався настільки перед тими змаганнями як перед деякими іншими. Тому не очікував на такий результат”, — каже учасник змагань.

Владислав Денюк готується складати кубик Рубика. Суспільне Львів

Завтра спробує встановити рекорд в іншому виді змагань Владислав Гордієнко. Чоловік — учасник міжнародних змагань за кордоном.

“Напевно, найважче — це моя основна дисципліна, яка називається пірамідка. Ми можемо уявити — це кубик Рубіка, який виглядає як пірамідка. Хоч ця дисципліна складається мною буквально за дві секунди, але вже більше року я намагаюся встановити національний рекорд. Але через те, що в мене тут в голові такий як бар’єр, постійно йдуть нерви, я думаю, що це найскладніша для мене дисципліна”, — говорить Владислав Гордієнко.

Владислав Гордієнко складає кубик Рубіка у формі піраміди

Владислав Гордієнко складає кубик Рубіка у формі піраміди. Суспільне Львів

За словами головного організатора чемпіонату України Ігоря Кастранця, у програмі змагань — 16 видів складань кубика. Усі результати у кожному будуть офіційними на українському та міжнародному рівні.

Учасники змагання

Учасники змагання. Суспільне Львів

“В нас є учасники різного рівня. Є ті, які складають кубик за 7 секунд, є ті, які складають за хвилину. Усі в рівних умовах. Усі мають однакову можливість позмагатися, отримати хороші емоції. В нас велика частина внесків з реєстрації, вона була платна участь в цих змаганнях, піде на підтримку реабілітаційного центру “Superhumans”, який знаходиться у Винниках та займається розробкою протезів для військових”, — розповідає Ігор Кастранець.

Змагання зі складання кубика Рубіка

Змагання зі складання кубика Рубіка. Суспільне Львів

За словами Ігоря Кастранця, впродовж трьох днів чемпіонату очікують майже сотню учасників з різних областей України та з-за кордону. Триватимуть змагання до 29 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України