Суспільне мовлення

У Львові ремонтують укриття на понад 200 людей на вулиці Похилій

У Львові, на вулиці Похилій, що у Франківському районі міста, відновлюють бомбосховище, якому понад 50 років. Ремонтні роботи розпочали наприкінці серпня і планують завершити до кінця жовтня. Сховище розраховане на понад 200 людей.

В укриття зробили нові комунікації, залили підлогу, а зараз роблять нову вентиляцію.

“Ми демонтуємо стару вентиляцію і встановимо нову. Хлопці он нові дірки свердлять”, — каже слюсар ремонтно-аварійного підприємства Михайло Газда.

Площа укриття 220 м² і воно розраховане на понад 200 людей. За словами директорки Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірини Мауль, укриттю більше 50 років.

Укриття на вулиці Похилій. Фото: Суспільне Львів

“Ми повністю замінили систему водопостачання, каналізування, а також встановили електропостачання. Також залили бетонну підлогу і плануємо зараз робити побілку, малярні роботи, а також сьогодні робимо вентиляцію — вирізаємо отвори, аби була можливість її монтувати”, — каже директорка комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль.

Ремонтні роботи тут розпочали наприкінці серпня і планують завершити до кінця жовтня, каже головний інженер комунального ремонтно-аварійного підприємства Руслан Новосельський.

Може помістити понад 200 людей. У Львові ремонтують укриття на вулиці Похилій

У Львові ремонтують укриття на вулиці Похилій. Фото: Суспільне Львів

“На теперішній час виконано 45 відсотків всіх робіт. Також ми закупили баки для запасів води, ми їх монтуємо. Змонтували бойлер, триває його. Також залили стяжку. Тут передбачені також 4 санвузли. Також буде запас питної води близько 300 літрів”, — каже головний інженер комунального ремонтно-аварійного підприємства Руслан Новосельський.

Раніше мешканці прибрали укриття і частково провели у приміщення воду, каналізацію та світло, аби можна було користуватись ним.

“Людей дуже багато під час тривоги. Єдине, що мене не дуже влаштовувало — це те, що немає де сісти, я з дітьми — доводилось стояти. Тому дуже добре, що укриття ремонтують , бо воно все ж таки дуже необхідне. Я з Маріуполя, багато чого пережили і тому коли бачу, що тривога вже доходить до Львівської області, тоді спускаємося”, — каже місцева жителька Ірина Суботіна.

Може помістити понад 200 людей. У Львові ремонтують укриття на вулиці Похилій

Укриття на вулиці Похилій у Львові. Фото: Суспільне Львів

Також захисну споруду планують обладнати системою автоматичного відкриття дверей, які реагуватимуть на сигнали повітряної тривоги в місті. Так само як і в укритті, що на вулиці Городоцькій. Вартість ремонту цього укриття — близько 2 мільйони гривень, повідомила директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірини Мауль.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, до кінця року у Львові планують відремонтувати ще чотири укриття такого типу, зокрема ремонтні роботи почали в укритті на вулиці Олени Теліги.


Джерело: Суспільне мовлення України