Суспільне мовлення

У Львові провели благодійний ярмарок, щоб закупити книги для звільнених територій

У Львові відбувся благодійний книжковий ярмарок. Цією подією вирішили завершити тримісячну акцію зі збору книг для деокупованих територій. Про те, як це було, дізнавалося Суспільне.

Благодійний книжковий ярмарок провели у львівському Центрі Шептицького. 20% виручки підуть на закупівлю книжок для дитячих бібліотек на звільнених територіях.

“Першою локацією, для яких ми збираємо ці книги, це є село Богданівка Київської області. Де була вщент, повністю зруйнована бібліотека, школа і дитячий садочок. Наступною такою локацією, якій ми хочемо збирати книги, це вже після цього ярмарку, це будуть локації в Миколаївській області”, — каже директорка бібліотеки Українського католицького університету Оксана Микитин.

На ярмарку продавали книги трьох видавництв. Суспільне Львів

На ярмарку продавали книжки трьох видавництв. Серед відвідувачів – багато студентів Українського католицького університету.

“Я вирішила подивитися, які є книги, і, можливо, щось підібрати або собі, або на різдвяні подарунки. Ще не купила, ще приглядаюся. Бо дуже багато цікавих книг і важко обрати щось одне”, — каже студентка Олександра Купарь.

Олександра Купарь

Олександра Купарь. Суспільне Львів

Студент Ян вивчає культурологію. Тож і книгу купив відповідно до вподобань.

“Ну це просто…я би назвав коханням з першого погляду, особливо з книжкою, яку я придбав, власне. Вона відразу кидається в вічі. І насправді такий вибір для мене був очевидний відразу. Навіть не замислюючись, коли ще не встигли розкласти, я її купив відразу”, — каже Ян Даниленко.

Ян Даниленко

Ян Даниленко. Суспільне Львів

Крім ярмарку, у Центрі Шептицького презентували книжку “Моє тихе Різдво”. А серед гостей розіграли три книжкові новинки.

Благодійний ярмарок

Благодійний ярмарок. Суспільне Львів

Читайте також

Як працюють львівські музеї за умови відсутності електроенергії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прем’єри, повітряні тривоги та “оперний Оскар”: як працює Львівська опера під час війни


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин