Суспільне мовлення

У Львові провели благодійний майстер-клас з ліплення

У неділю, 16 жовтня, у Львові на благодійному ярмарку, який відбувся у Шевченківському Гаю, провели майстер-клас із ліплення. Гончарству львів’ян навчав український скульптор Ярослав Мотика. Про те, як це було, дізнавалось Суспільне.

Майстер-клас із гончарства у Шевченківському Гаю розпочався із ознайомчої лекції. Дітям роздали шматки глини. З ними кожен імпровізує по-своєму.

“Роблю краба, бо я люблю крабів і їсти також. Я подумав, якщо я люблю ліпити, то можна щось зробити. От і результат”, — каже відвідувач майстер-класу Олександр Наконечний.

Відвідувач майстер-класу Олександр. Суспільне Львів

Навчає ліпленню український скульптор Ярослав Мотика.

“Я їм показую, які бувають методи: пусте всередині чи ціле, і як легше їм ліпити. Діти взялися до тої роботи”, — каже Ярослав Мотика.

Ярослав Мотика навчає дітей ліпленню

Ярослав Мотика навчає дітей ліпленню. Суспільне Львів

Одинадцятирічний Дмитро Акар зліпив козака. Хлопчик розповідає, раніше вже займався ліпленням. Сьогодні прийшов, аби повчитися у професіонала.

“Це козак. А чому вирішив козака зліпити? Щось надихнуло. Роблю козацьку шапку для нього”, — каже хлопець.

На майстер-класі Дмитро зліпив козака

На майстер-класі Дмитро зліпив козака. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці заняття діти підписали свої роботи та залишили майстру. Скульптор запече вироби у спеціальній печі, а після цього учасники зможуть забрати їх додому. Частину грошей, зібраних під час проведення майстер-класу, передадуть на підтримку ЗСУ.

“Львівське танго”: у Львові підготували виставу про композитора Богдана Веселовського


Джерело: Суспільне мовлення України