Суспільне мовлення

У Львові протягом трьох діб 155 людей звернулися до лікарень першого ТМО із вуличними травмами

У Львові протягом трьох діб 155 людей звернулися до лікарень першого ТМО із вуличними травмами. Сніг у місті почав падати у п’ятницю, 3 лютого, комунальники працювали цілодобово. Для посипання хідників використали 1181 м3 піскосоляної суміші та 348 тонн технічної солі. Також розчищали дороги та зупинки.

Три доби комунальники Львова працюють у просиленому режимі.

“Мені треба, щоб учні йшли, чистенько було, щоб не впали не дай Бог. Пару днів і вже багату снігу випало. Багато роботи і тяжко”, — каже двірничка Надія Кульчицька.

Двірничка Надія Кульчицька. Фото: Суспільне Львів

До прибирання вулиць залучили півтори тисячі двірників та техніку, вона на чергуванні цілодобово.

“Вночі використовувалося близько 105 одиниць прибиральної техніки шляхо-ремонтних підприємств, залучалося орієнтовно 15 одиниць техніки управляючих компаній, які обслуговують житловий фонд. Субпідрядні самоскиди залучалися для вивезення сміття і десь 59 одиниць ручної механізації, тобто мотоблоки”, — каже директор міського житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

За три доби у Львові випало близько 14 сантиметрів снігу, у горах — 30-40 сантиметрів.

“Цю ніч і попередню в нас температура була в межах 7-8 градусів морозу, наступні ночі будуть ще холодніші: 8,9 і 10 лютого вони будуть в межах 8-13 морозу, в горах навіть до 20 морозу. Сніг буде зберігатися, оскільки морозяна погода і ще ми очікуємо, що трошки буде підсипати приблизно 11-12 лютого”, — каже начальниця відділу метеопрогнозів Львівського гідрометцентру Олена Смалюх.

На Львівщині протягом трьох діб 155 людей звернулися до лікарень першого ТМО із вуличними травмами

Фото: Суспільне Львів

До лікарень першого медоб’єднання Львова за три дні звернулося 155 людей із вуличними травмами, четверо людей із обмороженням, решта із переломами, забоями та вивихами.

“Я трішечки поступилася, не втримала рівновагу і впала, вийшло так, що весь упор вийшов на лікоть. Потім почала хвилюватися, хоч немає набряку, але болить”, — пацієнтка Тетяна Ярошенко.

На Львівщині протягом трьох діб 155 людей звернулися до лікарень першого ТМО із вуличними травмами

Пацієнтка Тетяна Ярошенко. Фото: Суспільне Львів

“Дуже багато людей старшого і середнього віку. Вони спішать там зранку на роботу і, або підвертають ногу або падають, завжди збільшується кількість переломів. Найтиповіші переломи зими — це двокісточкові переломи, це переломи гомілки, коли людина послизнулася і зламала кісточки в гомілкостопному суглобі”, — каже травматолог Максим Пиж.

За словами Максима Пижа, взимку треба обирати зручне взуття. А при падінні намагатися згрупуватися. У гідрометцентрі повідомили, що потепління варто очікувати всередині лютого.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вночі у Львові працювало 69 одиниць снігоприбиральної техніки


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин