Суспільне мовлення

У Львові прощаються із захисником України Степаном Толопком

У Львові сьогодні, 1 грудня, прощаються із захисником України Степаном Толопком. Чоловік загинув на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11 годині. За пів години, об 11:30, на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання. Поховають військового на Личаківському кладовищі.

Степан Толопко народився у Львові. Здобував професійно-технічну освіту, згодом працював у лабораторії санітарно-ветеринарної експертизи у Львові. У 2000-му році переїхав на Хмельниччину. Працював механіком на сільськогосподарському виробничому кооперативі села Святець. 

Із 2014 року виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 24-ї ОМБр імені короля Данила ОК “Захід” Сухопутних військ ЗСУ.

Після отримання травми повернувся до цивільного життя. Із початком повномасштабного вторгнення РФ, попри статус особи з інвалідністю внаслідок війни, добровільно пішов захищати Україну. Воював проти російських військ у складі 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу ОК “Південь” Сухопутних військ ЗСУ.

Степан Толопко загинув 16 квітня 2022 року. Йому було 47 років. В чоловіка залишилися мама, дві сестри, троє дітей та дружина.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прощаються із двома захисниками України


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин