Суспільне мовлення

У Львові прощаються із трьома захисниками України

У Львові сьогодні, 1 жовтня, прощаються із трьома військовослужбовцями. Роман Стерхалюк, Радж Калимбаєв та Володимир Власов загинули на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Роман Стерхалюка розпочався сьогодні о 11 годині у Церкві святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.

Військовий Роман Стерхалюк. Львівська міська рада

Роман Стерхалюк народився у Львові. Навчався у “Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва”. У 2014 році брав участь у АТО. Виконував бойові завдання у складі 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Збройних сил України. Згодом працював комплектувальником на меблевому складі.

Із початком повномасштабного вторгнення служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Роман Стерхалюк загинув 24 жовтня 2022 року. Йому було 41 рік. В чоловіка залишились батьки та сестра.

Поховали військовослужбовця на Голосківському кладовищі.

Чин похорону Раджа Калимбаєва та Володимира Власова розпочнеться у Гарнізонному храмі о 15 годині. За пів години, о 15.30, на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання. Військових поховають на Личаківському кладовищі.

У Львові прощаються із трьома захисниками України

Військовослужбовець Радж Калимбаєв. Львівська міська рада

Радж Калимбаєв народився у Алматинського району Республіки Казахстан. Після завершення навчання проходив військову службу у Республіці Таджикистан. Згодом вступив до складу Збройних сил України, обіймав посаду командира 3-го розвідувального відділення 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.
У 2018 році брав участь у АТО. У 2021 році Радж Калимбаєв отримав українське громадянство. Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 115-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. У червні 2022 року за особисту відвагу був нагороджений нагрудним знаком “За зразкову службу”.

Радж Калимбаєв загинув 18 жовтня 2022 року. Йому було 48 років. В чоловіка залишилась донька.

У Львові прощаються із трьома захисниками України

Військовослужбовець Володимир Власов. Львівська міська рада

Володимир Власов народився у селі Комарів Чернівецької області. Навчався у “Хотинському фаховому коледжі закладу вищої освіти “Подільський державний університет”.
У 2008 році переїхав до Львова. Займався ремонтними роботами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровільно пішов захищати України у складі 103-ї окремої бригади ТрО Збройних сил України.

Загинув Володимир Власов 25 жовтня 2022 року. Йому було 45 років. В чоловіка залишились дружина, двоє синів, мати та брат.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощалися із режисером Василем Яворським, який загинув, захищаючи Україну


Джерело: Суспільне мовлення України