Суспільне мовлення

У Львові прощаються із полковником Юрієм Баком

Сьогодні, 5 червня, у Львові прощаються із захисником України Юрієм Баком. Військовому було 54 роки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Юрій Бак народився у Львові. Чоловік закінчив колишнє Харківське вище військове училище та Харківський національний університет внутрішніх справ. Більшу частину життя присвятив службі у Національній гвардії України.

Військовий перебував у складі 45 полку імені Олександра Красіцького, 2 окремої Галицької бригади та Навчального центру імені Василя Вишиваного. Зокрема, працював заступником командира з озброєння-начальником технічних частин НГУ. Також обіймав посаду начальника автомобільних та бронетанкових служб технічного забезпечення внутрішніх військ МВС.

Юрій Бак виконував бойові завдання у зоні АТО у складі однієї з військових частин Західного територіального управління. За особисту мужність захисника нагородили нагрудним знаком “Учасник АТО”. Після початку повномасштабної війни полковник був заступником командира 2 стрілецького батальйону військової частини Нацгвардії України. Військовослужбовець загинув 2 червня. У нього залишилася мама, дружина та син.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону захисника розпочався о 10:00 у Гарнізонному храмі. О пів на 11 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Сихівському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин