Суспільне мовлення

У Львові прощаються із двома захисниками України

Сьогодні, 28 січня, у Львові прощаються із захисниками України із 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Мар’яном Головатим та Андрієм Нежурою. Військові загинули у бою. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Мар’ян Головатий народився у селі Стиборівка Львівської області. Чоловік закінчив географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2016 році здобув науковий ступінь — кандидат наук. Після завершення навчання вступив до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Чоловік працював у концерні “Галнафтогаз”. Мар’ян Головатий захоплювався колекціонуванням монет та гірським туризмом, а також був активним учасником Громадської організації “Борець”.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України. Боровся із військами РФ на південному та східному напрямках у лавах 24 бригади. Мар’ян Головатий загинув 18 січня 2023 року. Йому було 33 роки. У захисника залишилися батьки, брат та племінниця.

Мар’ян Головатий. Львівська міська рада

Андрій Нежура народився у Львові. Чоловік закінчив Професійно-технічне училище №56. Після завершення навчання проходив строкову військову службу. Згодом підписав контракт зі Збройними силами України. Певний час працював у будівельній сфері.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ Андрій Нежура добровольцем пішов на війну. Воював у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Військовослужбовець загинув 16 січня у віці 29 років. У Андрія Нежури залишилися батьки, двоє сестер та двоє братів.

Андрій Нежура

Андрій Нежура. Львівська міська рада

Чин похорону Героїв розпочався об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військових на Личаківському кладовищі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під Бахмутом загинув захисник зі Львівщини Тарас Куц


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин