Суспільне мовлення

У Львові прощаються із чотирма захисниками України

Сьогодні, 22 жовтня, у Львові прощаються з чотирма захисниками України Олексієм Ємановим, Ростиславом Шийком, Юрієм Осадчуком та Сергієм Чистяковим. Героїв поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Олексій Єманов народився у селі Красний Мак у Криму. Чоловік закінчив Севастопольський архітектурно-будівельний коледж. У 2019 році розпочав кар’єру у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області. Тоді він обіймав посаду пожежного-рятувальника, згодом — моториста-сапера відділення підводного розмінування. В той час Олексій здобув звання “молодший сержант служби цивільного захисту”.

Після початку збройної агресії РФ вступив до лав Збройних Сил України. Військовий загинув 19 жовтня у віці 27 років. У нього залишилися батьки, вагітна дружина, донька та двоє братів.

Чин похорону Олексія Єманова відбувся о 10:00, о 10:30 розпочалась міська церемонія прощання з Героєм на площі Ринок.

Олексій Єманов. Львівська міська рада

Ростислав Шийко з позивним “Дрогобич” родом зі Львова. Чоловік здобув вищу освіту в Львівській політехніці. Пройшов військову підготовку і отримав звання “молодший лейтенант”. Ростислав — учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності, боронив Батьківщину в зоні проведення Антитерористичної операції у складі окремого загону спеціального призначення “Азов”. Чоловік був одним із лідерів фанатського руху львівських “Карпат” та автором блогу “Військова історія”

Від початку повномасштабного вторгнення боровся із військами РФ у лавах 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Ростислав Шийко загинув 18 жовтня. Йому було 33 роки. У нього залишилися батьки, брат, дружина та двоє маленьких доньок.

Ростислав Шийко

Ростислав Шийко. Львівська міська рада

Юрій Осадчук з позивним “Тай” народився у місті Кам’янка-Бузька Львівської області. Чоловік закінчив Львівську політехніку. Самотужки опанував іспанську мову, під час війни розпочав вивчення китайської, грав на віолончелі. Юрій Осадчук також був фанатом львівських “Карпат”. Обіймав посади у IT-компаніях.

Із першого дня повномасштабного вторгнення Юрій Осадчук став на захист Батьківщини. Проходив військову службу в лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Захисник загинув 15 жовтня у віці 33 роки. У нього залишилися дружина, батьки та сестра.

Юрій Осадчук

Юрій Осадчук. Львівська міська рада

Сергій Чистяков народився у місті Гомель в Білорусі. Там він проживав до 10 років. Згодом із родиною переїхав до Львова. Чоловік закінчив Морехідний фаховий коледж імені Олександра Івановича Маринеска, проходив службу в армії. Сергій захоплювався риболовлею та їздою на мотоциклі.

Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем вступив до 103-ї бригади територіальної оборони. Військовий загинув 15 жовтня. Йому було 49 років.

Сергій Чистяков

Сергій Чистяков. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону Ростислава Шийка, Юрія Осадчука та Сергія Чистякова розпочнеться о 14:00. За півгодини буде міська церемонія прощання з Героями на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

На війні загинув бойовий медик та вчитель початкових класів зі Львова Олександр Коберник


Джерело: Суспільне мовлення України