Суспільне мовлення

У Львові прооперували немовля з вродженою вадою стравоходу

У Львові команда лікарів прооперувала дитину на другий день після народження. В немовля верхній відрізок стравоходу закінчувався сліпо, а нижній впадав у трахею. Така вада провокує аспіраційну пневмонію та загрожує життю. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні “Охматдит”.

Новонароджений Іванко до лікарні потрапив на другий день після народження.

“Така важка вроджена патологія провокує те, що у дітей після народження відмічаються піннисті виділення з ротика і носових ходів. Окрім того, дитина покашлює і має вологі хрипи, у неї наростає задишка, одразу після годування вона зригує молоком разом із слиззю, з’являється синюшність шкірних покривів”, — йдеться у повідомленні дитячої лікарні “Охматдит”

Лікарі провели повне обстеження і підтвердили поставлений діагноз — атрезією стравоходу з нижньою трахеостравохідною фістулою. Дитину прооперували. Команда лікарів зшили 2 відрізки стравоходу. Операція минула успішно.

“Тепер він може самостійно їсти, він набирає у вазі і розвивається як звичайна здорова дитина. Ще певний період свого життя він перебуватиме під наглядом дитячого торакального хірурга та педіатрів, але жодних проблем із стравоходом не повинно бути”, — каже торакальний хірург Олег Ленів.

Після успішного оперативного втручання дитина ще 10 днів знаходилася під наглядом лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Читайте також

У Львові 5-річній дівчинці з Івано-Франківська видалили пухлину розміром 15 на 18 см

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові однорічному хлопчику з Волині видалили пухлину вагою 2,6 кг


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин