Суспільне мовлення

У Львові продовольчий банк “Тарілка” збирає гроші на допомогу херсонцям

Продовольчий банк “Тарілка” збирає гроші на продукти жителям Херсона. Частину суми вже вдалося зібрати, за них закупили та відправили сотню продуктових пакунків.

Волонтери громадської організації “Тарілка” їздять до супермаркетів, ресторанів чи виробників і забирають їжу, у якої закінчується термін придатності або ж ту, яка не має товарного вигляду, потім віддають її потребуючим. За 2022 рік у харчовому банку зібрали понад 18 тисяч кілограмів їжі. Це на 5 тисяч більше ніж у 2021 році.

“У нас був виклик — відновити повноцінну роботу продовольчого банку, оскільки у перші 5 місяців у нас не було можливості робити повноцінні видачі, “тарілкомобіль” перейшов на потреби армії. Зараз в нас вже відновилась ця можливість, бо одна з компаній наших партнерів передала авто”, — каже співзасновниця ГО “Тарілка” Анастасія Слюсаренко.

Фото: Суспільне Львів

Від березня волонтери почали передавати їжу на Схід України. Зараз “Тарілка” збирає гроші, щоб закупити продукти для людей із Херсона. Там теж є філія цієї громадської організації.

“Зі слів волонтерки “Тарілки Херсон”, яка відвідує деокуповані села, картина страшна, вона надсилає фото з тих візитів до тих сіл, видно на подвір’ї місце від бомби”, — каже співзасновниця ГО “Тарілка” Анастасія Слюсаренко.

У Львові продовольчий банк "Тарілка" збирає гроші на допомогу херсонцям

Фото: Суспільне Львів

Частину грошей вже вдалось зібрати, для херсонців закупили та передали продуктові набори. Зараз волонтери “Тарілки” готують посібник з навчання, де пояснюють: як відкрити такі продовольчі банки і в інших містах України.

Читайте також

На Львівщині міжнародна організація “World Central Kitchen” приготувала для переселенців 4,5 мільйона обідів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Тарілка”: як у Львові працює перший український банк їжі


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин