Суспільне мовлення

У Львові прикордонники здали кров для поранених військових

Більше сотні прикордонників з Львівщини сьогодні, 5 грудня, здали кров для поранених військових. Вони долучились до всеукраїнської кампанії на підтримку донорства “Твоя кров може воювати”. Про це Суспільному розповіла керівниця сектору охорони здоров’я західного регіонального управління Держприкордонслужби Аліна Калашник.

Прикордонник Роман Гнатюк прийшов здавати кров не вперше.

“Я вважаю, що це обов’язок кожного громадянина України, не тільки військовослужбовців, здати кров для наших бойових побратимів, які зараз захищають Україну від агресора”, — каже прикордонник Роман Гнатюк.

Прикордонник Роман Гнатюк. Суспільне Львів

Перед тим, як здати кров, донори проходять огляд у лікаря-терапевта. Їм міряють тиск, перевіряють рівень гемоглобіну. Також дають солодкий чай.

“Ми перебуваємо в тилу і дуже хочеться щось зробити для наших військових, тому ми тут для того, щоб здати кров”, — каже прикордонниця Любов Шварцман.

У Львові прикордонники здали кров для поранених військових

Суспільне Львів

Прикордонники Львівщини поповнюють банк крові не вперше. Цього разу вони прийшли здати кров напередодні 6 грудня — Дня Збройних сил України і долучилися до акції під назвою “Твоя кров може воювати — здай кров”.

“Сьогодні близько ста прикордонників здають кров для поранених військовослужбовців тому, що кожен з нас зараз розуміє, наскільки це зараз важливо: врятувати життя нашим пораненим бійцям”, — каже керівниця сектору охорони здоров’я західного регіонального управління Держприкордонслужби Аліна Калашник.

У Львові прикордонники здали кров для поранених військових

Керівниця сектору охорони здоров’я західного регіонального управління Держприкордонслужби Аліна Калашник. Суспільне Львів

Зараз Львівський центр крові потребує всіх груп крові, адже запаси потрібно постійно поповнювати.

“Особливо нам потрібна кров із негативним резус-фактором. Але всі групи крові потрібні. Ми лікуємо тут, на теренах Львівської області, військових та переселенців. Збільшилася кількість населення і відповідно ми мусимо заготовляти більше. Кров — це розхідний матеріал, який постійно треба вливати і відповідно його треба постійно поповнювати.”, — каже директор обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

Донором може стати здорова людина віком від 18 до 60 років з вагою від 60-ти кілограмів. Здавати кров можна раз в два місяці.

Читайте також

У Львові людей закликають здати кров

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові здавали кров для передчасно народжених дітей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин