Суспільне мовлення

у Львові презентували виставку “Комунізм=Рашизм”

У Львові у парку на Валах презентували виставку “Комунізм = Рашизм”. Там експонується 8 стендів із 13 історіями українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного та російського режимів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Виставку створили на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії. На стендах представлені історії цивільних людей. Вони пов’язані між собою за фахом: вчителі, науковці, представники влади, сільського господарства, підприємці.

“Рашизм є продовженням комунізму — тоталітарного режиму у ХХ столітті, від якого в Україні загинули мільйони людей. Кожен стенд — це паралелі між героями ХХ та ХХІ століттями, які загинули. Це — цивільні, які б не мали загинути під час  війни, але тільки за те, що вони були українцями, розмовляли рідною мовою й хотіли жити і працювати на своїй землі, були вбиті. Наше завдання — показати, що геноцид проти українців триває”, каже директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик.

Фото: Львівська ОВА

Виставка експонувалась в кількох обласних центрах та районних містах України, за кордоном — у країнах Балтії. У планах організаторів — презентувати виставку на центральних площах, музеях, у навчальних закладах всіх обласних центрів, а також за кордоном.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові погасили поштову марку “ПТН-ПНХ”


Джерело: Суспільне мовлення України