Суспільне мовлення

У Львові посмертно нагородили 5 захисників

Сьогодні, 25 листопада, указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагородили посмертно 5 військових. Про це повідомили у пресслужбі Львівській ОВА.

“Жодні слова не замінять ваших близьких та рідних вам людей: синів, батьків, чоловіків чи братів. Я хочу усіх вас запевнити, що Національна гвардія пам’ятає усіх і кожного з Героїв, які віддали свої життя за територіальну цілісність України. Герої не вмирають. Вони будуть живі допоки є живою пам’ять про них”, — каже начальник Західного управління Нацгвардії України Олександр Буравков.

Посмертно нагородили учасників російсько-української війни:

  • Ігоря Краснобрижа — старший солдат та навідник  навідного вогневого розрахунку мінометного взводу бригади оперативного призначення окремого загону спеціального призначення “Азов”. Загинув 16 березня 2022 року під час бойових дій на заводі “Азовсталь”. Нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
  • Сергія Лесніца — солдата за контрактом та гранатометника бригади оперативного призначення окремого загону спеціального призначення “Азов”. Нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
  • Руслана Сіксоя — старшого сержанта за контрактом  батальйону ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Загинув 13 квітня 2022 року в боях з російськими окупантами. Нагороджений орденом “За мужність” І ступеня (посмертно) та є повним кавалером ордена “За мужність”.
  • Михайла Савчука — майора та командира другої бойової групи розвідки спеціального призначення “Азов”. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).
  • Івана Дацка — молодшого лейтенанта та командира стрілецького взводу. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Читайте також

Загинув у перший день повномасштабної війни: на Львівщині попрощались із захисником України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

41 військового зі Львівщини посмертно нагородили державними орденами


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин