Суспільне мовлення

У Львові попрощаються з військовими Юрієм Костівим та Сергієм Кондратенком

У середу, 31 травня, у Львові попрощається з двома захисниками. Юрій Костів та Сергій Кондратенко загинули, захищаючи Україну. Чин похорону розпочнеться о 11:00 у Гарнізонному храмі, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

О 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Юрій Костів — родом зі Стрия Львівської області.

Навчався у Вищому професійному училищі №34 міста Стрий, у 2021 році вступив на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за спеціальністю “Пожежна безпека”. За власним бажанням проходив військову службу у місті Дрогобич.

У мирний час займався приватним підприємництвом у сфері пасажирських перевезень. Захоплювався боксом, кікбоксингом та автоспортом.

“Більшу частину життя Юрій Костів присвятив військовій справі: у 2014 році вступив добровольцем до 24 окремого штурмового батальйону “Айдар” Сухопутних військ Збройних Сил України. Згодом виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 131-го окремого розвідувального батальйону”, — зазначають у пресслужбі ЛМР.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

За особистий героїзм, виявлений під час звільнення українських територій, був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Сталевий хрест”.

Юрій Костів загинув 28 травня. Йому було 32 роки. У Юрія Костіва залишилися мама, дружина, донька та брат.

Сергій Кондратенко — родом з Донецька. Здобував освіту у Донецькому технікумі промислової автоматики, згодом — у колишній Харківській національній академії міського господарства.

У 2013 році разом із сім’єю переїхав до міста Костянтинівка Донецької області. Там працював бухгалтером у Приватному акціонерному товаристві.

“Із початком повномасштабного вторгнення родина Кондратенків була змушена переїхати до міста Тульчин Вінницької області, де Сергій працював у ТОВ “Вінницька птахофабрика”, — додають у Львівській міській раді.

Свій вільний час присвячував родині, вів активний спосіб життя, захоплювався кінематографом.

Наприкінці 2022 року став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сергій Кондратенко загинув 26 травня. Йому було 36 років. У Сергія Кондратенка залишилися дружина, двоє доньок, батьки, брат.


Джерело: Суспільне мовлення України