Суспільне мовлення

У Львові попрощаються з військовими Андрієм Патрайком та Віктором Петровим

У суботу, 3 червня, у Львові попрощаються з військовими Андрієм Патрайком та Віктором Петровим. Чин похорону розпочнеться о 11:00 у Гарнізонному храмі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

О 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Віктор Петров (“Лелека”) народився у Львові у родині військовослужбовців.

Віктор Петров. Фото: Львівської міської ради

Здобув вищу освіту на факультеті міжнародних відносин ЛНУ імені Івана Франка. Закінчив військову кафедру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю “Розвідка”, де здобув звання “молодший лейтенант”.

У мирний час працював у Молодіжній громадській організації “Інститут Суспільних Ініціатив”. Був редактором видання “Сихів Медіа”, співзасновником, продюсером та креативним менеджером “WHAT IF creative studio”.

“Вів здоровий спосіб життя та був винятково різносторонньою людиною: організовував веломарафони “Львівська Сотка”, брав участь у походах та квест-пробігах, здобув синій пояс із джиу-джитсу та чорний пояс із айкідо. Займався скелелазінням, сноубордингом, захоплювався фотографією. Опікувався онкопацієнтами, активно співпрацював із благодійним фондом “Із янголом на плечі”, — повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

З початком повномасштабного вторгнення вступив до лав 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Під час проходження служби отримав звання “лейтенант”.

“Будучи командиром взводу, посилено вивчав військову справу та вважав це своїм “найкращим проєктом”. Перед загибеллю виконував обов’язки командира роти та мав у підпорядкуванні більше 100 військовослужбовців, які його надзвичайно поважали”, — додають у пресслужбі Львівської міської ради.

Віктор Петров загинув 26 травня. Йому було 33 роки. У Віктора Петрова залишилися батьки та бабуся.

Андрій Патрайко — уродженець села Зубра Львівської області.

У Львові попрощаються з військовими Андрієм Патрайком та Віктором Петровим

Андрій Патрайко. Фото: Львівської міської ради

Закінчив колишнє Професійно-технічне училище №53.

Із 1991 року працював у ТзОВ. Згодом перебував на службі в органах внутрішніх справ, а з 2000 року працював за кордоном.

У 2013 році повернувся на Батьківщину, щоб відстоювати інтереси громадян на Майдані Незалежності. Потім виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі добровольчого полку “Дніпро-1”.

Повернувшись до цивільного життя, займався волонтерською діяльністю.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії добровільно повернувся до Збройних Сил, боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій Патрайко загинув 25 травня. Йому був 51 рік. У Андрія Патрайка залишилися батько, дружина, троє синів, донька.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин