Суспільне мовлення

У Львові попрощаються з п’ятьма захисниками України

У суботу, 4 лютого, у Львові попрощаються з п’ятьма військовослужбовцями. Богдан Фолюсевич, Назарій Стецура, Максим Гриневич, Володимир Кожевніков та Олександр Пітуля загинули, захищаючи Україну. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Богдана Фолюсевича, Назарія Стецури та Максима Гриневича розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, об 11:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Володимира Кожевнікова та Олександра Пітулі розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі, о 15:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Богдан Фолюсевич — львів’янин. Загинув 21 січня. Йому було 39 років.

Богдан Фолюсевич. Фото: Львівська міська рада

Навчався у Середній загальноосвітній школі №97 міста Львова. Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад “Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва”.

Після завершення навчання проходив військову службу в місті Рава-Руська.

Протягом 13 років працював експедитором. Згодом продовжив працювати у сфері вантажних перевезень. Захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування “Захід” Сухопутних військ ЗСУ.

У Богдана Фолюсевича залишилися син, мама, брат.

Назарій Стецура — уродженець села Тарасівка Львівської області. Загинув 27 січня. Йому було 25 років.

У Львові попрощаються з п'ятьма захисниками

Назарій Стецура. Фото: Львівська міська рада

Навчався у Середній загальноосвітній школі №42 міста Львова. Закінчив Державний навчальний заклад “Львівське вище професійне політехнічне училище”.

Згодом проходив військову службу в складі військової частини А3838. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії захищав Україну у “гарячих точках” у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ ЗСУ.

У Назарія Стецури залишилися дружина, батьки та сестра.

Максим Гриневич — львів’янин. Загинув 1 лютого. Максиму Гриневичу було 26 років.

У Львові попрощаються з п'ятьма захисниками

Максим Гриневич. Фото: Львівської міської ради

Навчався у Середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобував освіту у Національному університеті “Львівська політехніка”.

У мирний час працював у одному із сервісних центрів Приватного акціонерного товариства у Львові.

Протягом 2017-2019 років проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. Після повернення працював на приватному підприємстві.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України до лав 116-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління “Північ” Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Максима Гриневича залишилися батьки, брат та бабуся.

Володимир Кожевніков — львів’янин. Загинув 27 січня. Володимиру Кожевнікову було 55 років.

У Львові попрощаються з п'ятьма захисниками

Володимир Кожевніков. Фото: Львівської міської ради

Навчався у Львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 Львівської міської ради Львівської області. Закінчив колишнє Професійно-технічне училище №56 міста Львова.

Після завершення навчання проходив військову службу в армії.

У мирний час спочатку був робітником Державного підприємства «Львівський державний завод “ЛОРТА”, згодом працював у ДСНС у Львівській області. Опісля працював у будівельній сфері.

Із перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України від окупантів у лави 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

У Володимира Кожевнікова залишилися батьки, син, онук та сестра.

Олександр Пітуля — львів’янин, загинув 23 січня. Олександру Пітулі було 54 роки.

У Львові попрощаються з п'ятьма захисниками

Олександр Пітуля. Фото: Львівської міської ради

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі I-III ступенів №71 Львівської міської ради Львівської області. Закінчив колишнє Середнє професійно-технічне училище №27 міста Львова за спеціальністю “кухар”.

Після завершення навчання проходив військову службу у місті Алмати (Республіка Казахстан). Близько 5 років працював зварювальником у Товаристві з обмеженою відповідальністю “Львівський автобусний завод”, згодом займався чоботарством. Протягом останніх років працював у будівельній сфері.

У вільний час захоплювався кулінарією, риболовлею та збором грибів. Любив займатися домашнім господарством.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся проти російських окупантів у складі 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ.

У Олександра Пітулі залишилися батьки, дружина, син та брат із родиною.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощалися із тероборонівцем та батьком чотирьох дітей Олегом Хмелем


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин