Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисником України Юрієм Черненком

Сьогодні, 24 листопада, у Львові попрощаються із захисником, який загинув у бою з військами РФ. Йому було 54 роки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Юрій Черненко народився у Львові. Чоловік здобув професійно-технічну освіту. З 1995 року захисник проходив службу у складі Національної гвардії України. З 2016 року навчався у центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Згодом військовий служив у складі 355 навчального механізованого полку. Виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ сержант служив у лавах 37 окремого мотопіхотного батальйону “Запоріжжя” 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Збройних Сил України. Юрій Черненко загинув 11 листопада. Йому було 54 роки. У захисника залишилися донька та онук.

Чин похорону Юрія Черненка відбудеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За пів години розпочнеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поблизу Бахмута загинув доброволець з Львівщини Микола Дем’яновський


Джерело: Суспільне мовлення України