Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисниками України Ярославом Юником та Євгенієм Солтисом

Сьогодні, 5 жовтня, у Львові попрощаються із військовими Ярославом Юником та Євгенієм Солтисом, які загинули у бою з військами РФ. Їх поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ярослав Юник народився у Львові. Після того, як він завершив навчання у Львівській політехніці, вступив на строкову службу. Із 2014 року брав участь в Антитерористичній операції у лавах Національної гвардії України. Останні роки Ярослав Юник працював у одній із військових частин Національної гвардії.

Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України та боронив державу у складі 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних сил України “Карпатська Січ”.

Чоловік загинув 28 вересня. У нього залишилася дружина, донька та батьки. Прощання з військовим відбудеться об 11:00. За пів години розпочнеться міська церемонія.

Ярослав Юник. Львівська міська рада

Євгеній Солтис також родом зі Львова. Чоловік здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю “Слюсар”. Після цього вступив на військову службу. Із початком повномасштабного вторгнення Євгеній добровільно став на захист України. Військовий служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила ДШВ ЗСУ.

Євгеній Солтис загинув 27 вересня. У нього залишилися мама, дружина, донька, онук та онука.

Чин похорону Євгенія Солтиса розпочнеться о 15:00. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Євгеній Солтис

Євгеній Солтис. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поховають військових на Личаківському кладовищі.

Пам’яті загиблих героїв. На Львівщині відкриють алею магнолій з іменними табличками


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин