Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисниками Ігорем Крілем та Миколою Майорчаком

Сьогодні, 6 червня, у Львові відбудеться прощання із захисниками Ігорем Крілем та Миколою Майорчаком. Чин похорону військових відбудеться у Гарнізонному храмі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ігор Кріль народився у Львові. Чоловік закінчив Львівське вище професійне училище транспортних технологій та сервісу. У мирний час працював у автотранспортній галузі. Тривалий час жив за кордоном.

Коли почалася повномасштабна війна, Ігор Кріль увійшов до лав 125 бригади територіальної оборони. Захисник загинув 30 травня. Йому було 28 років. У військового залишилися батьки, дружина, син, двоє сестер, бабусі, дідусь та племінники.

Ігор Кріль. Львівська міська рада

Микола Майорчак родом із села Вовків Львівської області. Закінчив історичний факультет ЛНУ імені Івана Франка. У 2021 році чоловік вступив на аспірантуру до Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України та вивчав археологію. Науковець брав участь у археологічних експедиціях, досліджував античну епоху, історію раннього християнства та поселення липицької культури. Також був учасником проєкту “Локальна історія”, де записував свідчення очевидців національно-визвольних змагань в Україні. Крім того, обіймав посаду старшого наукового співробітника Львівського історичного музею. Був учасником Революції Гідності.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України. Спочатку перебував на військовій службі в одному з відділів Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Згодом виконував бойові завдання у лавах 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Захисник загинув 2 червня у віці 30 років. У нього залишилися дружина та мама.

Микола Майорчак

Микола Майорчак. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону військових розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Ігоря Кріля поховають у селі Поріччя Яворівського району, Миколу Майорчака – на Личаківському кладовищі у Львові.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин