Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із трьома захисниками: що про них відомо

Сьогодні, 24 травня, у Львові відбудеться прощання із Євгенієм Яросевичем, Андрієм Церковним та Володимиром Ласким. Захисників поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Євгеній Яросевич народився у Львові. Навчався на механіко-математичному факультеті Львівського університету. Додатково закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом. У мирний час чоловік працював на приватних підприємствах, займався спортивним туризмом та велоспортом.

Із початком повномасштабної війни Євгеній попри те, що був непридатним до військової служби, добровольцем став на захист України. Військовий виконував бойові завдання на східному напрямку в лавах 356 навчального артилерійського полку 184 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Євгеній Яросевич загинув 8 квітня. Йому було 37 років. У захисника залишилися мама, тітка, двоюрідні брати та сестри.

Євгеній Яросевич. Львівська міська рада

Андрій Церковний також зі Львова. Здобув освіту в Львівському будівельному технікумі. Після цього проходив військову службу у Бердичеві Житомирської області. У мирний час працював у будівельній сфері та захоплювався рибальством.

Коли почалася повномасштабна війна, чоловік попри те, що був звільнений із військової служби за станом здоров’я, добровільно вступив до ЗСУ. Захисник воював на східному напрямку в лавах 24 бригади.

Андрій Церковний помер 14 травня у віці 47 років. У військового залишилися батьки, дружина, донька, брат та хрещена донька.

Андрій Церковний

Андрій Церковний. Львівська міська рада

Володимир Лаский родом зі Львова. Чоловік здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій. У мирний час працював у приватній компанії, захоплювався малюванням та дизайном.

Незважаючи на відсутність військового досвіду, на початку повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Виконував бойові завдання на Донеччині у складі 47 окремої механізованої бригади “Маґура”.

Володимир Лаский загинув 20 травня. Йому було 36 років. У військового залишилася дружина, син та донька.

Володимир Лаский

Володимир Лаский. Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин