Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із чотирма захисниками

17 січня у Львові попрощаються із чотирма військовослужбовцями, які загинули, захищаючи Україну. Остапа Чигіна, Мирослава Овчиннікова, Юрія Чопика та Миколу Сакуна поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Чин похорону Остапа Чигіна, Мирослава Овчиннікова та Юрія Чопика розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Миколи Сакуна розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі, о 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Остап Чигін. Фото: Суспільне Львів

Остапу Чигіну було 26 років. Навчався у Комунальному закладі Львівської обласної ради “Львівська загальноосвітня санаторна школа №1 І-ІІІ ступенів імені Богдана-Ігоря Антонича”. Закінчив Львівський державний університет безпеки життєдіяльності за спеціалізацією “Охорона праці”. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах Національної гвардії України.

У мирний час працював представником інформаційного центру. Згодом обіймав посаду старшого фахівця напрямку сервісу.

Після повномасштабного вторгнення РФ захищав Україну у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Остапа Чигіна залишилися батьки, сестра, брат, братова, дві бабусі та дідусь.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками

Мирослав Овчинніков. Фото: Суспільне Львів

Мирославу Овчиннікову було 47 років. Уродженець міста Турка Львівської області із 2000-го року проживав у селі Чорнобаївка Херсонської області.

Навчався у Турківському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів №1 Турківської міської ради. Закінчив колишній Львівський технікум залізничного транспорту. У 1994-му році проходив військову службу у Чернігівській області.

Із 1996 року працював на 1-й Львівській дистанції сигналізації і зв’язку, згодом – диспетчером на Херсонській дистанції сигналізації і зв’язку.

Після повномасштабного вторгнення став на захист України до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У Мирослава Овчиннікова залишилися мама, дружина, донька, син, онук, сестра та батьки дружини.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками

Юрій Чопик. Фото: Суспільне Львів

Юрію Чопику було 38 років. Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №31 міста Львова, згодом здобував професійно-технічну освіту. Протягом 2003-2004 років проходив військову службу у Кам’янець-Подільському.

Після завершення служби працював на колишньому Львівському автобусному заводі.

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції, був нагороджений нагрудним знаком “Учасник АТО”. Повернувшись, працював у Міжрегіональній науково-виробничій асоціації підприємств “Авіокон проект”, згодом заснував приватне підприємство та займався реставрацією ванн.

Після повномасштабного вторгнення РФ пішов добровольцем на війну, захищав Україну спершу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, надалі – 81-ї окремої аеромобільної бригади.

У Юрія Чопика залишилися батьки, дружина, донька, син, сестра, брати та бабуся.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками

Микола Сакун. Фото: Суспільне Львів

Миколі Сакуну було 25 років. Уродженець села Червоне Поділля Херсонської області.

Навчався у Чорнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Здобував професійно-технічну освіту в Херсоні. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Миколаєві.

Із 2020 року виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції/Операції Об’єднаних сил у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Після повномасштабного вторгнення РФ захищав Україну на східному та південному напрямках. Попри отримане поранення, повернувся на фронт.

У Миколи Сакуна залишилися батьки, сестра та дівчина.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На війні загинув дрогобичанин Андрій Шимушовський


Джерело: Суспільне мовлення України