Суспільне мовлення

У Львові попрощалися із захисниками України Володимиром Савкою та Андрієм Матисом

У Львові сьогодні, 26 квітня, попрощалися із військовослужбовцями Володимиром Савкою та Андрієм Матисом. Чоловіки загинули на війні з Росією. Поховали захисників на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочався об 11 годині у Гарнізонному храмі. За пів години, об 11:30, на площі Ринок відбулась міська церемонія прощання.

Військовослужбовець Володимир Савка. Фото: Львівська міська рада

Володимир Савка народився у селі Підліски, що на Львівщині. У колишньому Львівському коледжі зв’язку здобув спеціальність “Управління електронними системами”. Після завершення навчання працював у будівельній сфері. У вільний час любив подорожувати, грати в шахи і шашки, займався лижним спортом, рибальством та тихим полюванням.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України. Воював проти російських військових у складі 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву ЗСУ.

Володимр Савка загинув 21 квітня 2023 року. Йому було 50 років. В чоловіка залишились мама, дружина, двоє синів, невістка, онучка, брат та сестра.

У Львові попрощалися із захисниками України Володимиром Савкою та Андрієм Матисом

Військовослужбовець Андрій Матис. Фото: Львівська міська рада

Андрій Матис народився у селі Баличі Львівської області. Здобув освіту у “Львівському вищому професійному училищі технологій та сервісу”. У 2016 році вступив за призовом до лав прикордонників. У мирний час працював в одному із товариств з обмеженою відповідальністю.

Із початком повномасштабної війни захищав Україну у складі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного управління Держприкордонної служби України.

Андрій Матис загинув 21 квітня 2023 року. Йому було 27 років. В чоловіка залишились батьки, дружина, син та сестри.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові відкрили фонтан, присвячений Герою України “Да Вінчі”


Джерело: Суспільне мовлення України