Суспільне мовлення

У Львові попрощалися із трьома захисниками України

Вранці, 31 березня, у Львові попрощалися із військовим 24 ОМБр імені короля Данила Остапом Лізанцем, а також тероборонівцями Миколою Гебою та Андрієм Андрушком. Бійців поховали на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Андрій Андрушко народився у Львові. Чоловік здобув фах художника-реставратора у Ставропігійському вищому професійному училищі Львова. Після завершення навчання проходив військову службу у військах радіаційного, хімічного та біологічного захисту. У мирний час займався реставрацією церков, згодом працював у правоохоронних органах.

Протягом 2015-2016 років захисник виконував бойові завдання у зоні АТО в лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Згодом пішов на роботу комірником на підприємстві. Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік став до лав 103 окремої бригади Сил ТрО. Андрій Андрушко загинув 24 березня у віці 53 років. У нього залишилися мама, сестра, дружина, двоє дітей та онук.

Андрій Андрушко. Львівська міська рада

Остап Лізанець також родом зі Львова. Він закінчив Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу. У мирний час працював у будівельній та охоронній сфері, згодом – за кордоном на заводі. Чоловік займався боксом та бойовим мистецтвом муай-тай та мріяв стати спортивним тренером і навчати дітей.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ Остап добровольцем пішов на війну. Боровся із військами РФ у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Військовий загинув 24 березня. Йому був 31 рік. У Остапа Лізанця залишилися мама, бабуся та наречена.

Остап Лізанець

Остап Лізанець. Львівська міська рада

Микола Геба народився у місті Липкани в Молдові. На початку 2000-х років чоловік переїхав до України. Навчався у Міжрегіональному вищому професійному училищі зв’язку в Львові та в Українській академії друкарства. Тривалий час Микола працював у Бельгії.

Із початком повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону та вступив до 125 окремої бригади територіальної оборони. Військовий загинув 27 березня у віці 43 років. У Миколи Геби залишилися мама, сестра, брат, дружина, двоє дітей та племінники.

Микола Геба

Микола Геба. Львівська міська рада

Військових поховали на Личаківському кладовищі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові попрощаються із захисниками Петром Солотвою і Михайлом Чучманом


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин