Суспільне мовлення

У Львові планують відкрити дитяче відділення реабілітації “Unbroken Kids”

У Львові на базі лікарні святого Миколая створюють дитяче відділення реабілітації “Unbroken Kids”. Там допомагатимуть відновлюватися дітям після осколкових поранень, мінно-вибухових травм, ампутацій, опіків та нейротравм. Про це повідомив на Telegram-каналі мер Львова Андрій Садовий.

Від початку війни у Львові відкрили протезну майстерню та дорослий реабілітаційний корпус. А невдовзі запрацює реабілітаційне відділення у дитячій лікарні.

“Тепер у Львові допомагають дорослим пацієнтам повертатись до звичайного життя. Наступний крок – якісна дитяча реабілітація. Протези для діток потрібно змінювати щороку, а то й частіше. Дитяча реабілітація є складнішою і потребує особливого підходу”, — каже Андрій Садовий.

“Unbroken Kids” створюють на базі лікарні святого Миколая. Там будуть допомагати відновлюватися дітям, які отримали травми внаслідок війни.

“Ми зараз відкриваємо стаціонарне відділення реабілітації на базі лікарні святого Миколая. Якщо говорити з погляду української медицини, ще торік про створення відділення реабілітації зі стаціонарними ліжками, я думаю, навіть не було мови. І це – дуже важливо для пацієнтів, які не можуть покидати стін лікарні, для діток із важкими травмами”, – каже заступник директора з реабілітації Ігор Кошівка.

У центрі “Незламні” вже лікували дітей, які отримали важкі поранення та ампутації після обстрілів. Через відсутність необхідного медичного обладнання для лікування та реабілітації деяких пацієнтів евакуювали за кордон. У центрі хочуть надавати усю необхідну допомогу на місці. Тому оголосили збір на обладнання для відділення дитячої реабілітації

“У порятунку та реабілітації дітей з травмами війни складність у тому, що це завжди комбіновані травми. Наприклад, перелом руки, кульова травма чи осколкове поранення, опік. Відновлення такої дитинки – важкий процес. Сучасне обладнання допоможе нам повертати діток до повноцінного життя та відновлювати функції організму. Важливо, що діти в процесі терапії хочуть бавитися. Ми дбаємо про те, щоб вони сприймали терапію, як гру”, – каже фізичний терапевт центру “Unbroken” Сергій Худа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для того, щоб закупити устаткування, необхідно 35 мільйонів гривень. Долучитися до збору “Найкраща реабілітація для Незламних дітей” можна на платформі dobro.ua.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин