Суспільне мовлення

У Львові планують очистити сім озер: локації

У Львові до кінця року планують очистити сім озер. Два з них — в парку “Піскові озера”, три — в Снопківському парку, озеро в Горіховому гаю та в парку Архангела Михаїла. Про це повідомила керівниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

На час робіт деякі озера будуть спускати повністю чи частково.

“Час обрано навмисне в кінці року, бо саме зараз флора і фауна найменш активна і втручання будуть їй шкодити найменше. В будь-якому випадку, забирання намулу — то забирання намулу. Де треба — поглибимо, де треба — розчистимо, де треба — посадимо рослини і запустимо рибу наступного року”, — каже Олександра Сладкова.

Цьогоріч особливу увагу приділять очищенню водойм у парку “Піскові озера”.

“Піскові озера прийняли рішення спускати повністю. Вирішальним аргументом стала надмірна кількість посліду качок, надмірна кількість очерету, зумовлена недостатньою глибиною і наявність інвазивних сомів і ротанів. Як це все “працює” було очевидно цієї зими, коли примусова аерація вивільнила сморід сірководню”, — каже керівниця міського управління екології та природних ресурсів.

Після очищення Піскові озера будуть наповнені водопровідною водою з гіпохлоридом натрію, а також ґрунтовими водами та сезонними опадами.

“Метою очистки є те, щоб нова запущена екосистема працювала на уникнення подальших забруднень води. Нові аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів, правильні рослини в цьому допоможуть”, — додає посадовиця.

Зараз тривають тендерні процедури, на яких визначать виконавця робіт.

Читайте також

У львівській Домівці врятованих тварин почали будувати котячий будиночок

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тюльпани з Нідерландів висадять у містах та селах Львівської громади


Джерело: Суспільне мовлення України