Суспільне мовлення

У Львові планують об’єднати два теплоенерго: причина

Під час сесії Львівської міської ради розглянули ухвалу “Про припинення ЛКП “Залізничнетеплоенерго” шляхом приєднання його до ЛМКП “Львівтеплоенерго”. За словами заступниці міського голови Ірини Маруняк, це дасть можливість заощаджувати кожен місяць 30 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ірина Маруняк каже, що новий штатний розпис вже розробили. Об’єднання двох теплоенерго має покращити робочі процеси та якість послуг.

“Станом на зараз, ми змушені дотувати ці підприємства через різницю в тарифах. Це приблизно 633 млн грн на рік. А це чимала сума. Дотуємо, бо на сьогодні діють тарифи на теплопостачання 2018 року, в яких заробітна плата закладена на рівні 5200 грн. Відтак, щоб підприємства могли виплачувати більшу зарплату своїм працівникам, мусимо їх дотувати з міського бюджету”, — каже Ірина Маруняк.

Чиновниця каже, об’єднання двох підприємств дасть змогу економити на споживанні електроенергії, газу та покращить логістику.

“Кожна людина, яка працює в “Залізничнетеплоенерго”, буде переведена у “Львівтеплоенерго”, і буде мати своє робоче місце. За винятком АУП (адміністративно-управлінського персоналу) — це директор, його заступник і головний інженер, бухгалтерія. Вони будуть переведені на інші посади і будуть мати трішки меншу заробітну плату”, — говорить чиновниця.

Новий штатний розпис вже розробили та ознайомили із ними працівників “Залізничнетеплоенерго”.

“Об’єднання дасть нам можливість, у стратегічному плані, дивитися ширше на ситуацію з теплопостачанням у місті — які мережі першочергово потрібно замінити, які котельні ремонтувати, яким чином закупити газ”, — додала Ірина Маруняк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ухвалу обговорили та перенесли її розгляд на наступну сесію міської ради.


Джерело: Суспільне мовлення України